• Veilig betalen (iDeal & Klarna)
  • Altijd feestelijk verpakt

Aansprakelijkheid

Materialen

Alle producten worden met een kritisch oog en veel liefde gemaakt. De producten worden meerdere keren in het proces gecontroleerd op stevigheid en veiligheid.

Gedurende het gebruik door de consument adviseren we om het product regelmatig te controleren op losse onderdelen en of het nog voldoet aan de kind veiligheid. De ouder/verzorgende is hier zelf voor verantwoordelijk. Indien er twijfel ontstaat over de veiligheid van het product, dient het product niet meer te worden gebruikt.

Omdat er veel producten met de hand worden gemaakt, is het mogelijk dat een product iets afwijkt van de foto`s in de webshop.
De kleuren op de foto`s in de webwinkel kunnen iets afwijken van de daadwerkelijke kleur.

De houten kralen zijn gemaakt van onbehandeld of met gifvrije verf beschilderd beukenhout. Alle kralen zijn 100% BPA-, ftalaten- en gifvrij. De siliconen kralen beschikken over het CE en FDA keurmerk. Alle kralen en hangers die worden gebruikt komen van fabrieken waar de materialen getest zijn, een CE keurmerk bevatten en dus veilig in gebruik zijn.

De gehaakte producten zijn gemaakt met 100% katoengaren en kunnen gewassen worden. Let wel op bij producten waar houten onderdelen en muziekdoosjes in verwerkt zijn, kunnen niet in de wasmachine. Het beste kunt u de producten wassen met de hand en zo min mogelijk zeep gebruiken. 

De siliconen onderdelen kunnen stof aantrekken. We raden aan deze te reinigen met een vochtige doek.

Let ook op de was-en schoonmaak voorschriften bij de producten. 

Speenkoorden

Speenknuffels

Rammelaar

Controleer het hele speenkoord voor gebruik.

Gooi het speenkoord weg bij eerste tekenen van slijtage of beschadigingen. Maak het speenkoord nooit langer en verwijder geen onderdelen. In het begin kan het speenkoord wat stroef zijn, hij wordt vanzelf soepeler naarmate het gebruik.

Bevestig het speenkoord voor de veiligheid alleen aan kledingstukken om verstikkingsgevaar te voorkomen.

Niet gebruiken als de baby zonder toezicht in de box, bed of wieg ligt.

Het speenkoord is niet bedoeld om op te kauwen, bijten of te gebruiken als speelgoed.

De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de ouder/verzorger.

 

Schoonmaken met milde zeep. Clip niet vochtig laten worden.

 

Gemaakt volgens de EU NORM 12586

Speenknuffels zijn een gebruiksvoorwerp en zijn bedoeld als hulpmiddel om een speentje binnen handbereik te houden. Het is dus geen speelgoed. De speenknuffel kan worden gebruikt onder toezicht van een volwassene.

Geef de speenknuffel nooit mee naar bed. Doordat de speenknuffel een gebruiksvoorwerp is, kan er slijtage ontstaan. Controleer het knuffeltje regelmatig en kijk daarbij of alle onderdelen nog goed vast zitten.

Bij twijfel adviseren wij het speenknuffeltje niet meer te gebruiken en te vervangen.

De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de ouder/verzorger.

Een rammelaar is speelgoed en hoort dus niet in bedje. Een rammelaar kan worden gebruikt onder toezicht van een volwassene.

Controleer de rammelaar regelmatig of alle onderdelen nog vast zitten. Als er veiligheidsoogjes in de rammelaar verwerkt zijn, dient er regelmatig te worden gecontroleerd of deze nog goed vast zitten. Bij twijfel adviseren wij de rammelaar niet meer te gebruiken en eventueel te vervangen. De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de ouder/verzorger.

Bijtfiguren

Wagenspanners- en hangers

Knuffels

Een bijtring is een fijne accessoire voor als jouw kleintje tandjes krijgt.

 Een bijtring dient altijd onder toezicht van een volwassene gebruikt te worden, geef het nooit mee in het bedje of wiegje.

Wanneer jouw kindje al tandjes heeft raden we aan het product niet meer te gebruiken vanwege eventuele beschadigingen die het aan kan brengen op het materiaal.

Controleer voor elk gebruik of alle onderdelen nog goed vastzitten.

De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de ouder/verzorger.

Een wagenhanger of wagenspanner is een leuke toevoeging aan de kinderwagen of maxicosi maar het is geen speelgoed.

Zorg ervoor dat de spanner en/of hanger op een veilige hoogte hangt. Gebruik de wagenspanner en/of wagenhanger alleen onder toezicht van een volwassene. Haal de hanger/spanner van de wagen af zodra het kindje gaat slapen.

Controleer regelmatig of alle onderdelen van het product nog goed vast zitten. Bij twijfel adviseren we het product niet meer te gebruiken en eventueel te vervangen. De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de ouder/verzorger.

Knuffels kunnen troost bieden en perfect zijn om mee te spelen. Een knuffel kan worden gebruikt onder toezicht van een volwassene. Geef de knuffel nooit mee naar bedje. Controleer regelmatig of alle onderdelen van het product nog goed vast zitten. Als er veiligheidsoogjes in de knuffel verwerkt zijn, dient er regelmatig te worden gecontroleerd of deze nog goed vast zitten. Bij twijfel adviseren we het product niet meer te gebruiken en eventueel te vervangen.

De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de ouder/verzorger.

Sambadieren

Baby- kinderkamer decoratie

De sambadieren worden gemaakt met CE goedgekeurde sambaballen. Het is echter niet de bedoeling dat het kindje aan het sambadier gaat sabbelen en/of bijten.

Het is speelgoed om muziek mee te maken en moet niet worden gebruikt als bijtspeelgoed. 

Controleer regelmatig of alle onderdelen van het product nog goed vast zitten. Bij twijfel adviseer ik het product niet meer te gebruiken en eventueel te vervangen. 

Zoals de naam al zegt, zijn het decoratieproducten. Deze producten zijn dus niet om mee te spelen maar om aan de muur te hangen of in de kamer te plaatsen ter decoratie. De ouder/verzorger is verantwoordelijk voor het veilig wegzetten en/of hangen van deze artikelen.